WIE IS EN WAT DOET HUGO FRANKS?

HUGO FRANKS (Rotterdam, 1968) is een fulltime professionele muzikant en entertainer. Als je vader bijna dagelijks op de bühne staat en je opgroeit in de wereld van het variété, artiesten en entertainment dan is je lot eigenlijk al bepaald... Inmiddels staat deze ras-entertainer meer dan 30 jaar op het podium. Met een duidelijke visie, passie, enthousiasme en een tijdloos repertoire verzorgt Hugo gemiddeld zo'n 250 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Hij is erin gepokt en gemazeld.

Hij is er niet op uit om de zoveelste "handjes in de lucht" hit te scoren. Dat bewees hij met zijn debuut CD-album 'My Own Choice' (2015). Op dit album staan songs van kwaliteit en pure schoonheid, voornamelijk repertoire uit het "American Songbook". Hiermee zet hij de traditie voort van de grote Rotterdamse 'crooners' zoals o.a. Lee Towers en Wim Koopmans. Tracks van dit album zijn o.a. op Radio 5 en in het programma 'De Emotie' bij RTV Rijnmond regelmatig gedraaid. 

 

Dat Hugo Franks ook het Nederlandstalige repertoire beheerst bewees hij met zijn single 'Ouwe gabber' waarmee hij ruim 9 weken hoog in de Nederlandse- en Belgische hitlijsten stond. Naast de Nederlandse televisie- en radiostations werd de single vooral veel gedraaid aan de Spaanse Costa's, wat hem een nummer 1 positie opleverde.

Hugo Franks is een veelgevraagd entertainer aan boord van cruiseschepen, casino's hotels en horeca in het hogere segment. Hij heeft in zijn carrière honderden (bedrijfs)feesten, bruiloften, verjaardag, beurzen en evenementen muzikaal mogen verzorgen.  Of hij nu staat voor 5 of 500 man publiek, een klein intiem (privé)feest of grote evenementen zoals congressen en gala's: zijn inzet is altijd 200%... Hij brengt 'muziek met stijl en kwaliteit' en dat is niet voor niets al meer dan 30 jaar zijn slogan!

live muziek, entertainment
entertainer, zanger, live muziek
toetsenist, pianist, live muziek
muzikant, live muziek, toetsenist