Hugo Franks, logo

Klik op de foto voor een vergroting.

Mijn passie, niet mijn werk...

Hugo Franks is dagelijks bezig met het enige beroep dat hij vanuit zijn passie ooit voor ogen had. Een talent hebben en het optimaal benutten... dat is voor weinigen weggelegd. Hugo Franks, geboren in Rotterdam in 1968, heeft een muzikaal talent dat al op jonge leeftijd werd ontdekt en tot op de dag van vandaag de basis is van zijn professionele bestaan.

Hugo groeide op in een muzikaal gezin. Zijn vader maakte deel uit van het legendarische trio The Three Jacquets die met "We hebben een ongeluk gehad met 't autootje" een ware Nederlandse hit klassieker scoorde in de begin jaren '60. Het was de tijd van variété programma's en met orkesten op de bühne die de artiesten live begeleiden. Orkestbanden bestonden nog niet. Op jonge leeftijd ging Hugo met zijn vader mee naar optredens of naar radio en tv opnames. Regelmatig mocht hij tussen de muzikanten plaatsnemen en zo werd hij gegrepen door de fascinerende wereld van muziek. Vanaf die tijd wilde hij maar één ding: zelf muziek maken!

 

Hij volgde lessen bij verschillende privé docenten en muziekscholen. Via een speciale mavo opleiding (destijds de enige school in Nederland mét een muziekopleiding) bereide hij zich voor op het conservatorium. Na zijn opleiding is hij als demonstrateur / productspecialist gaan werken in de muziek detailhandel. De keyboards en computers deden hun intreden in de muziekindustrie halverwege de jaren 80. Al direct zag hij een grote toekomst voor deze manier van muziek maken, en verdiepte zich direct in deze nieuwe technologieën. Zijn portable Hammond orgel, waar hij al regelmatig optredens mee verzorgde, maakte plaats voor een hyper moderne set-up met keyboards, midi en computers. Hij was één van de eerste muzikanten die met een dergelijk instrumentarium op de bühne stond. Dit trok niet alleen veel aandacht van zijn publiek, maar ook van collega muzikanten. Zijn "One-Man-Band" was geboren!

 

Hij werkte als productspecialist en demonstrateur voor de A-merken in de muziekindustrie waaronder Wersi, Yamaha en Roland. Hij werd uitgenodigd bij de research afdelingen en was betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe keyboards, synthesizers en digitale piano's. Naast dit alles gingen de optredens door, niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten.

Zijn opdrachtgevers breide zich in een recordtempo uit. Daarom besloot hij in 2005 zich uitsluitend nog te richten op zijn activiteiten als 'allround entertainer' en starte hij zijn eigen onderneming: HUGO live! Muziek & Entertainment Producties. Inmiddels heeft Hugo Franks zijn naam stevig weten te vestigen binnen het nationale- en internationale evenementencircuit. 


Zijn debuut CD-album uit 2015 met de toepasselijke titel 'My Own Choice' bracht hem dankzij het tijdloze 'American Songbook' repertoire op prachtige podia. Als crooner en swing-zanger stond hij o.a. bij Holland Casino's, aan boord van luxe cruiseschepen en bij Hotels in het top segment. In 2017/2018 volgde er een tour in Duitsland langs verschillende exclusieve hotels met een succesvolle en prachtige 'Legends From Vegas' tribute show met muziek van Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en Engelbert Humperdinck. 

 

Dit geeft meteen aan hoe veelzijdig Hugo is: u komt hem tegen in een gezellige horeca gelegenheid met zijn Sing-A-Long Piano concept met de lekkerste meezingers, maar ook in een exclusieve cocktail-lounge van een luxe cruiseschip hotel of resort als crooner of swing zanger. 

 

Hugo Franks: "Ik ben oprecht blij en dankbaar dat ik vrijwel dagelijks mensen mag en kan laten genieten van mijn grote passie: muziek! Of het nu gaat om een groot of een klein feest, 20 of 200 man, ik zoek altijd naar een muzikale weg om het publiek met tijdloze muziek te raken. Muziek heeft mij zoveel moois gebracht, zou iedereen maar met muziek bezig zijn... Ik kan het aanraden! De toekomst...? Laat je verassen, ik zit vol met ideeën. Zoals Sinatra citeerde: The best is yet to come...!"


INFORMATIE EN BOEKINGEN

HUGO live! Muziek & Entertainment Producties

Tel. +31 (0)10-786 49 20

Tel. +31 (0)6-28 47 16 13

STUUR EEN E-MAIL

 


FOLLOW ME, MEET ME AND JOIN ME ON:


Op alle aanbiedingen en opdrachten zijn onze algemene voorwaarden en privacyverklaring van toepassing.