Hugo Franks scoort met cover van Han Wellerdieck hit Ouwe Gabber

ouwe gabber, hugo franks, single, han wellerdieck,muziek, nederlandstalig

In 1986 bracht de nu 74 jarige zanger Han Wellerdieck de single 'Ouwe Gabber' uit. Destijds een grote hit.

Nu 33 jaar later komt de Rotterdamse zanger Hugo Franks met een vernieuwde versie. En ook deze is hard op weg om een hit te worden!

 

Hugo was op zoek naar een goede orkestband van dit liedje om deze te kunnen zingen tijdens één van zijn optredens maar kon deze helaas niet vinden.

Hugo: "Ik zoek altijd naar herkenbare songs die niet door iedereen wordt gezongen, Ouw Gabber stond al een tijd op mijn lijstje". Daarom is de zanger zelf de studio in gegaan om een nieuwe band in te spelen. Deze band kwam via een gemeenschappelijke vriend DirkJan Ranzijn (één van Europa's bekendste show toetsenisten)  bij Han Wellerdieck terecht. Hij was hier zo enthousiast over en belde Hugo meteen op. Hugo:" Han Wellerdieck gaf mij het volle vertrouwen en zei dat ik Ouwe Gabber opnieuw uit mocht brengen". Dat laat je geen twee keer zeggen, dus dook Hugo Franks diezelfde week nog de studio in van Arthur van Schendel van ADS Studio & Music Productions in Den Haag om de single in te zingen.

Daarna ging het in record tempo met 'Ouwe Gabber 2019', de single werd gelijk opgepakt door radio stations en gaat zelfs de grenzen over naar de Spaanse Costa's. 

"Ik ben een nuchtere Rotterdammer, maar nu zit ik toch een beetje te stuiteren.....!!!" laat Hugo ons vol trots weten.

 

Binnenkort word er ook een videoclip opgenomen maar hiervoor is nog even nodig. Waarom dat is zullen jullie wel zien als deze gelanceerd gaat worden! 

Aldus een zeer trotse Hugo Franks.